Jobb agyféltekés rajztanulás

A jobb agyféltekés rajztanulás lényege nem csupán az, hogy 4 nap alatt megtanulsz rajzolni, hanem elsajátítasz egy másfajta látásmódot. Hiszen a rajzolni tudás titka elsősorban az ember látásmódjában rejlik. A rajztanulás során a látásmódunkat, ezzel együtt a gondolkodás-módunkat tanuljuk megváltoztatni.

Az agyféltekék működése A bal agyféltekénk verbális és racionális sorozatokban gondolkodik, gondolatainkat számokra, szavakra, betűkre redukálja. A jobb agyféltekénk ezzel szemben nonverbális, ösztönös, mintákban, vagy képekben, „egészekben” gondolkodik, nem érti a lerövidítést, a számokat, szavakat, betűket sem.

A rajztanulás kulcsa, hogy olyan körülményeket kell teremteni, melyek hatására létrejön az információfeldolgozás egy másféle módja, melynek segítségével helyesen láthatunk, azaz a jobb agyféltekénket munkára bírjuk.

Ahhoz, hogy ez megtörténjen fontos, hogy olyan feladattal lássuk el az agyunkat, melynél a verbális, elemző bal agyfélteke háttérbe szorul. Bizonyos technikák segítségével megtanulható, hogyan hozzuk előtérbe a jobb, kreatív agyféltekénk működését.

Ennek a négy napos rajzolásnak az a lényege, hogy képesek legyünk elérni, hogy a bal agyfélteke racionalitása ne gátolja meg a jobb agyfélteke kreativitását.

Saját rajzaim:

Önarckép tükörből 1.nap               Önarckép tükörből 4.nap

Egyéb rajzaim: