Féltékenységi nagyjelenet

Egy kedves ismerősöm, Kitti azzal keresett fel, hogy rettentő féltékenység gyötri. Azelőtt soha nem érzett hasonlót. Már 8 éve házasok a férjével, és ő most lett féltékeny férje régi-régi barátnőjére. Már a nő nevének említésére is heves féltékenységi rohamot produkált. Kiborult, ha megtudta, hogy a férje beszélt vele telefonon. Ideges lett, szédült, gyomorgörcse lett.

A beszélgetés során Kitti elmesélte, hogy kezdettől fogva nem szerette ezt a nőt, de nem foglalkoztatta különösebben. Kitti férje a nő szeretője volt évekkel ezelőtt - még Kitti megismerése előtt.

Izomteszteléssel kiderítettük, hogy nem csak a nőre féltékeny, hanem arra is, amit ez a nő megtestesít számára: a -t, a nőiességet, a szabadságot (hiszen felvállalva érzéseit, csalta a saját férjét). Kiderült az is, hogy Kitti viszont nem tudja megfelelően megélni a nőiségét, folyamatosan irányítani akar.

Feljöttek még érzések, kapcsolatok, életkorok, szituációk, amik segítettek kerekké tenni a történetet.

Kinezes korrekcióval az okkorban oldottuk a blokkot, majd ÉFT-vel kopogtattunk a féltékenységre. Házi feladatnak korrekciót és még egy kis kopogtatást kapott.

A következő alkalommal, amikor a nővel találkozott, teljesen közömbös volt számára. De korábban az igazi probléma az volt, ha megtudta, hogy a férje és ez a nő találkoztak vagy beszéltek telefonon. Pár nap múlva a férje csak mellékesen megemlítette, hogy találkoztak egy rendezvényen, és utána egy kicsit beszélgettek. Korábban Kitti dührohamot kapott volna, és ordítva tette volna helyre a férjét. Most viszont teljesen nyugodt maradt, és nem izgatta a dolog. Azóta végre bizonyos területeken átadta az irányítást a férjének, és képes női szerepeket is vállalni.