Család- és lélekállítás 

 

Az, hogy hová születünk, kik a családunk, kihat az egész életünkre. De hogy milyen hatással van, és hogy pontosan kik is alkotják a családunkat, akik érzéseikkel, életükkel hatnak ránk, már nem mindig tudjuk pontosan. Gyakran az életünkben lévő helyzetekről sem tudjuk, hogy miért okoz akkora nehézséget a megoldásuk. Sokszor azért nehezebb megoldani egy adott szituációt, mert nem látjuk a mögötte húzódó okokat. Ilyenkor segíthet a családállítás, ahol külső szemlélőként nézhetünk rá az adott helyzetre. Megláthatjuk benne saját felelősségünket, és azt is ha valaki más "hátizsákját" vettük a hátunkra.

 

 

Bert Hellinger (német terapeuta) dolgozta ki a családállítás rendszerét, amely során az állításon résztvevő csoport tagjai megjelenítik a családban zajló konfliktusokat, rendezetlenségeket olyan mélységig, ami a mindennapokban nem mindig ennyire egyértelmű, viszont rálátva ezekre a helyzetekre, rendezhetjük őket.

 

 

Hogyan zajlik egy családállítás?

Az állító és a terapeuta közösen megbeszélik a témát, és hogy mit fognak felállítani. Ezután a jelenlévő 6-10 emberből a terapeuta kiválasztja a képviselőket, akik sem a témát, sem a szerepüket nem ismerik. Így az állításban a résztvevők csak az érzéseikre támaszkodhatnak. Miután a képviselők elfoglalták helyüket a térben, elindul egy "mozi", ami megmutatja a családon belüli rendezetlenséget, majd az állítás végére egy lehetséges megoldási utat. A terapeuta végig figyel, és ha szükséges, közbe is avatkozik. 

 

Miért jó, ha részt veszel egy családállításon?

Ha állítóként vagy jelen, a csoport energiája és az állítás segítségével lehetőséget kapsz, hogy ráláss régi, családból hozott szokásaidra, viselkedésmintáidra, sorsszerűségekre, amelyek már nem szolgálnak téged, és amelyeket így könnyebben el tudsz engedni. A rendezésnek köszönhetően új utak nyílhatnak előtted.

Segítőként/képviselőként olyan szerepekben találhatod magad, amelyek saját elakadásaidban segítenek rendet tenni. Állítás után mindig érdemes elmerengeni azon is, hogy egy bizonyos szerep valaki más állításában, hogyan szolgál bennünket. Azáltal, hogy segítőként részt veszel valaki állításában, az adás energiája és a szerep minősége által magad is részesülsz annak jótékony hatásából, ami a te életedet is könyebbé teheti.

Ha még sosem vettél részt családállításon, és kíváncsi vagy rá, hogy milyen, lehetőséged van először segítőként megtapasztalni a hatását.

 

 

Mikor érdemes eljönnöd egy családállításra?

  • ha úgy érzed, folyton ugyanabban a helyzetben találod magad
  • ha úgy érzed, nem tudsz kikeveredni a jelenlegi nehéz helyzetedből
  • ha úgy érzed, szüleid sorsát ismétled
  • ha úgy érzed, családodban ismétlődnek a sorsok
  • ha rendezetlenséged van a párkapcsolatodban
  • ha rendezetlenséged van a családi, baráti, egyéb kapcsolataiban
  • ha nem tudod elfogadni a szüleidet, rossz a kapcsolatod a szüleiddel
  • hai folyton áldozatnak érzed magad
  • ha pontosan tudod, mit csinálsz rosszul, mégsem tudod, hogyan változtass rajta
 
 

 

Következő családállítás

Időpont: 2024. június 23.

Helyszín: Miskolc

 

Időpont: 2024. június 29.

Helyszín: Budapest

 

Állítóként: 20000Ft, segítőként: 5000Ft

 

Helyszín: Göd, Budapest, Miskolc

 

 

Jelentkezni itt tudsz:

Telefon:
06-30 / 375-5645
E-mail:
lukacs.lillanat@gmail.com

 
 
 
 
 

Várlak szeretettel!