Pár-bajok gyógyítása

Hogyan találjak párt? És ha találtam, mire érdemes odafigyelni egy kapcsolatban? Mi a fontosabb: önmagam kiteljesítése vagy a másik feltétel nélküli szeretete? Egy kapcsolatban ezek egyáltalán ellentmondanak egymásnak?!

 

Fontos az odafigyelés, fontos az érzéseink megfelelő kifejezése. Egy kapcsolatban is beleeshetünk abba a hibába, hogy másoknak akarunk megfelelni, kifelé éljük a kapcsolatot, és nem belülről építjük. Mások értékrendjét követjük, és közben elfeledkezünk a sajátunkról. Nem is beszélve arról, hogy kettőnkét is összehangoljuk. Hogy jól működő kapcsolatban élhessünk, fel kell ismernünk, milyen mintát kaptunk, hol követjük el ugyanazokat a hibákat, mint a szüleink. Meg kell ismernünk önmagunkat és a párunkat. De ez is kevés lehet, ha nem jól működnek az érzékelőink, és nem figyelünk oda bizonyos törvényszerűségekre. Ezekkel sokan nincsenek tisztában, hiszen ezt nem tanítják az iskolában. Pedig fontosabb, mint a pitagorasz-tétel. Ha ezeket a törvényszerűségeket szem előtt tartva, az önmagunk és a másik igényeit figyelembe véve szeretjük egymást, és mindketten beletesszük a megfelelő energiát, akkor a jutalmunk egy boldog párkapcsolat lesz. 

Miért vonzom be ugyanazt a típust és ugyanazt a problémát? Mi a megoldás?

Kapcsolatunk melyik szakaszában mire figyeljünk oda? Hogyan viszonyul a kapcsolat ciklikussága egyéni ciklusainkhoz? Valóban kritikus a 7. év? És milyen hatással van rá, hogy hogyan éltük meg az 5.-et?

Miért és mikor bukkan fel a harmadik? Mi a szerepe? Hogyan kezeljük helyesen, hogy mindenki számára előnyös legyen?

A házasság csak papír vagy felelősségvállalás? 

A gyermekvállalás mindkettőnk vállalása?

Tudtad, hogy a szeretkezés ugyanúgy munkát, odafigyelést igényel, mint a kapcsolat más területei? Az egyik legmeghatározóbb színtere ez a kapcsolatnak, mégis sokan tabuként kezelik. Ahhoz, hogy újra és újra szerelembe ess, (nem csak) beszélni kell róla.

 

A boldog kapcsolat két boldog ember összekapcsolódásának gyümölcse. Nem születni kell rá, meg lehet tanulni.