A kineziológiáról egyszerűen

Minden ember életében adódhatnak olyan helyzetek, életszakaszok, időszakok, amikor – bármennyire is szeretne, de – úgy érzi, nem képes egyedül megbirkózni a feladattal. Ilyenkor szükségessé válhat egy kívülálló segítő személy, módszer bevonása. Ez mindenki esetében más és más lehet. A kineziológia is egy lehetséges megoldás arra, hogy utat mutasson a nehéz helyzetben.


A kineziológia módszerének lényege, hogy feltárja azt a múltban lejátszódott életeseményt, amelyből a jelenlegi probléma is ered.

A kineziológus eszköze az izomteszt, amely arra a biológiai tényre épül, hogy amikor egy kellemetlen szituációra gondolunk, stressz hatására izmaink elgyengülnek, kellemes vagy közömbös dolognál, izmaink feszesek.

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat.

Az izomtesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar vagy erősen tart vagy elgyengül a feltett kérdésekre. A kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van felderíteni és kijavítani a működési zavarokat.

A kezelés nem csupán az ok felderítéséről szól, hanem számtalan korrekciós technika áll a kineziológus rendelkezésére, amelyek segítenek visszaállítani az energiaegyensúlyt a szervezetben. Ez nem azt jelenti, hogy a kineziológus leveszi a kliensről a felelősséget, és megoldja a problémáját, hanem azt, hogy végigvezeti a klienst azon az úton, amin eljuthat problémája gyökeréhez, és elindulhat a szervezet öngyógyító folyamata. A tartós változáshoz fontos a kliens együttműködő akarata, változásra való hajlandósága.